עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

הנקה, איך מתחילים? ואיך בכלל להניק נכון?

הפעם הראשונה שאת מחזיקה את היילוד שלך בחדר הלידה היא זמן מצוין להתחיל בהנקה. כנסי וגלי איך להניק נכון ואיך להתחיל בהנקה?
הנקה

תוכן עניינים

אל תיבהלי אם התינוק/ת יראה קושי למצוא או להישאר על הפטמה שלך. הנקה דורשת סבלנות והרבה תרגול. אל תהססי לשאול אחות כדי להראות לך מה לעשות, ובקשי יועצת הנקה בזמן שאת בבית החולים.

הפעם הראשונה שאת מחזיקה את היילוד שלך בחדר הלידה היא זמן מצוין להתחיל בהנקה. בהתחלה, הגוף שלך ייצר כמויות קטנות של חלב מיוחד הנקרא קולוסטרום שיעזור להגן על התינוק/ת מפני זיהום. (הבטן של התינוק/ת שלך היא מאוד זעירה, ולכן הוא רק צריך כמויות קטנות זעירות כדי למלא אותה.)

החזיקי את גופו של התינוק/ת שלך כלפיך, חזה מול חזה. מגע שפתו העליונה על הפטמה שלך. כשהוא פותחת את פיו לרווחה, משכי אותו אל השד שלך, חשוב מאוד להחזיק את השד שלך לקבלת תמיכה. פיו של התינוק/ת אמור לכסות לא רק את הפטמה אלא באותה מידה גם את ההילה (החלק הכהה מסביב זה – יש הקוראות לזה עוגיות קוקוס…) ככל האפשר. רצוי שתהיה השקה בין האף של התינוק/ת לפטמה של האמא.

אל תיבהלי אם התינוק/ת יראה קושי למצוא או להישאר על הפטמה שלך. הנקה דורשת סבלנות והרבה תרגול. אל תהססי לשאול אחות כדי להראות לך מה לעשות, ובקשי יועצת הנקה בזמן שאת בבית החולים (בבתי חולים רבים יועצות ההנקה עובדות במשמרות סביב השעון).
אם יש לך פג , את לא יכולה להניק מיד, אבל רצוי מאוד להתחיל בשאיבת חלב באמצעות משאבה שיספקו לך בפגייה או שתוכלי להשאיל בסניף "יד שרה" בכל בית חולים. התינוק/ת שלך יקבל חלב באינקובטור דרך צינור או בקבוק עד שיהיה חזק מספיק כדי לינוק לבד.

באיזו תדירות רצוי להניק?

בתדירות גבוהה ככל הניתן. רצוי להניק שמונה עד 12 פעמים בכל 24 שעות פחות או יותר. לא צריך לשמור על לוח זמנים נוקשה וכדאי להניק את התינוק/ת שלך בכל פעם שהיא מראה סימנים מוקדמים של רעב , כגון ערנות או פעילות מוגברת, מלמול, או מסביב וחיפוש הפטמה שלך . בכי הוא סימן מאוחר לרעב שכבר קיים. רצוי שתלמדי להאכיל את התינוק/ת שלך לפני שהוא מתחיל לבכות.
במהלך הימים הראשונים , ייתכן שיהיה צורך להעיר את התינוק/ת בעדינות כדי להתחיל הנקה, והא עשוי להירדם שוב באמצע האכלה. זה נורמלי לגמרי ואין מקום לחשש.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

כיצד לשמור על עצמך בזמן ההריון

זהו זמן לשקול כיצד תוכל לטפל בכל מצב קיים מראש הדורש טיפול תרופתי, כגון דיכאון, סוכרת או אפילפסיה. אישה עם סוכרת, למשל, מסתכנת ללדת ילד עם מחלות לב וכלי דם או בעיות אחרות אם רמות הסוכר בדם שלה לא מבוקרות היטב לפני ובמהלך הריונה, אומר גב 'ריינולדס. בנוסף, תרופות נגד אפילפסיה מסוימים עלולות לגרום למומים אצל התינוק מפני שהם מתערבים

pregnancy sitting

כיצד להתמודד עם טחורים במהלך ההריון?

נשים בהריון רגישות יותר לפתח טחורים ועשויות לקבל אותם במהלך הטרימסטר הראשון, נשים אחרות עשויות לקבל אותם בזמן לידה. בכל מקרה, זמן קצר לאחר הלידה הטחורים נעלמים. עם זאת, אם זאת שכולנו מכירים את הרגשת האי נוחות בגוף, בזמן ההריון המצב הוא יותר בעייתי מאחר ונשים צריכות להיות מטופלות בשיטות בלתי שגרתיות בגלל שהתרופות יכולות להיות מאוד מזיקות לתינוק. לכן נשים הרות צריכות לנסות לטפל בטחורים בצורה טבעית ובטוחה.

שבוע 2, טרימסטר ראשון

שבוע הראשון של ההריון – כל מה שצריך לדעת

עבור רוב הנשים, במיוחד עבור אלה שאינן מתכננות הריון, השבוע הראשון ואפילו השני יכולים לעבור ללא כל ידיעה.אצל הרבה נשים המחזור אינו סדיר ולכן אינן יודעות שהמחזור שלהן מתעכב בגלל ההריון.