עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

הורים לילדים עם נכות

אחד הגורמים החשובים בסביבתו של ילד בעל נכות הם הוריו. התמודדות ההורים לילד הסובל מנכות היא התמודדות מורכבת מעבר למה שדורשת הורות "רגילה" שגם היא דבר לא פשוט. מורכבות המתמקדת בילד עצמו, בקשר בין ההורים, באחים ואיך הילד מתקבל במשפחתו ובסביבתו.
הורים לילדים עם נכות

תוכן עניינים

כאשר ההורים מתבשרים שהילד שלהם הוא ילד הסובל מנכות הם מוצפים רגשית, חווים רגשות שליליים כמו: אכזבה, תסכול, בושה, אשמה, חרדה וכעס ומנסים לעכל מה בושר להם כרגע.

אחד הגורמים החשובים בסביבתו של ילד בעל נכות הם הוריו. התמודדות ההורים לילד הסובל מנכות היא התמודדות מורכבת מעבר למה שדורשת הורות  "רגילה" שגם היא דבר לא פשוט. מורכבות המתמקדת בילד עצמו, בקשר בין ההורים, באחים ואיך הילד מתקבל במשפחתו ובסביבתו.
במאמר זה  ננסה לתאר מה חשים הורים המתבשרים שילדם הוא ילד הסובל מנכות, כיצד הם מתמודדים ומה תפקידם בטיפול בילדם.

מה הם מאפייני ההורות לילדים הסובלים מנכות?

ההורות לילד הסובל מנכות הינה סיטואציה מורכבת, הכוללת בתוכה היבטים השונים מהורות לילד אשר אינו סובל מנכות. עם צבירת הידע והתפתחות ההבנה בנושא הנכות, ניתן מקום רב יותר להסתגלות הסביבתית של הילד הסובל מנכות, ומתוך כך יש כיום דגש רב על המסגרת ההורית וההשלכות שיש למצב זה על מערכת היחסים בין האב והאם לבין הילד הסובל מנכות, וכן בין האב והאם לבין עצמם. תגובת ההורים ללידת ילד חריג מושפעת ממצבם הנפשי  של ההורים קודם לכן.

המשמעות שהם יתנו למצב תושפע מגורמים סביבתיים שונים  ובעיקר אנשים קרובים כגון בני משפחה וחברים, אולם נמצא כי, באופן כללי, הורים החווים לידה של ילד בעל נכות התפתחותית יחוו בדרך כלל רמות גבוהות יותר של סטרס ותסכול בהשוואה להורים שאין להם ילד בעל נכות.

כיצד מתמודדים הורים עם הבשורה על כך שילדם נכה?

כאשר ההורים מתבשרים שהילד שלהם הוא ילד הסובל מנכות הם מוצפים רגשית, חווים רגשות שליליים כמו: אכזבה, תסכול, בושה, אשמה, חרדה וכעס ומנסים לעכל מה בושר להם כרגע. ההורים עוברים טראומה קשה עם קבלת הידיעה. ישנם שלוש סוגי טראומה עיקריות:
1 . טראומת השינוי – טראומת זאת נובעת מכך שהתחולל אירוע פתאומי בחיי ההורה והוא מבין שלאירוע הזה תהיינה משמעויות מרחיקות לכת לשארית חייו.. ציפיותיו של ההורה מילדו מתנפצות והוא צריך למצוא את הכח הפנימי לשנות תפיסה.

2 .טראומה בערכים אישיים – לאחר עיכול הידיעה על ההורים להתמודד עם חוויות
יום יומיות לא פשוטות של גידול הילד הנכה. הורים רבים נמצאים בהכחשה ומנסים לגדל את הילד כשם שמגדלים ילד בריא מתוך מחשבה "אני לא אגדל את הילד שלי כמו נכה מסכן"  ההורים חשים אשמה, בושה, כישלון ומתקשים לדבר על הילד שלהם ועל הקושי שלו ולעתים מתעלמים מהטיפול המיוחד שהילד צריך..

3 .טראומת המציאות – זוהי  טראומה הקשורה לקושי הנפשי, הכלכלי והפיזי בגידול ילד הסובל מנכות, הכולל
גם את הקושי הביורוקרטי כמו המוסד לביטוח לאומי, וועדות שונות  והשגת טיפול מתאים כמו מסייעות ומרפאים יקרים שונים.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

חרדות במערכות יחסים: האם זה נשמע לכם מוכר?

הניצוץ שמצית את המתח בזוגיות יכול להיות פעמים רבות משהו לגמרי טריוויאלי. אולי אתם מרגישים שאתם נלחמים על נושא כל כך שולי, אבל איך שיחה על משהו חיובי, טריוויאלי או מינורי יכולה לגרום ליומיים של מריבה וניתוק? חרדה במערכות יחסים והאופן שבו בני זוג מעבדים את החרדות הללו או מתקשרים אותן האחד לשני – עשויים להפתיע אתכם.

להיות אמא / תמר מור סלע

הוא מגולל בפנינו את כל צדדיה של האמהות. את האהבה המופלאה לצד הכאב המייסר, את הרגעים הגדולים של ההורות לצד היומיום. זה לא ספר הדרכה להורים, ואין בו דרך אחת נכונה לאמהות, או מודל אידאלי, כי אם אמהות חיות ונושמות – אמיתיות – כמו שאנחנו. ולכן אני כל כך אוהבת אותו.

שבוע 10

מנסה להיכנס להריון? מה כדאי לעשות

כאשר זוג מנסה להרות, הם יכולים למצוא שהתהליך יהיה לא רק מתסכל אבל גם יותר מדי מסובך. יש אנשים להיכנס להריון בקלות מבלי להתאמץ קשה בזמן שאחרים ילמדו שיש להם בעיות פוריות זה יכול למנוע הריון קל או קורה בכלל. ישנם כמה דברים שאתה יכול לעשות על מנת למקסם את הסיכויים להיכנס להריון, עם זאת.

תהליך הלידה – שלב אחר שלב

תהליך הלידה מתחיל בצרים ומסתיים בבואו של התינוק אל אוויר העולם. אורך הליך הלידה שלך מתחלק לשלושה שלבים עקרים: צירים, הלידה עצמה והוצאת השליה