ראשי / הורות ומשפחה / א'-ב' של הורות
ד"ר ענת מישורי-דרעי,
ד"ר ענת מישורי-דרעי, מנחת הורים ומשפחה מוסמכת מכון אדלר ומשרד החינוך, בוגרת המסלולים להנחיית קבוצות הורים ולהנחיה פרטנית במכון אדלר.
נוספו לאחרונה
דימום בהריון, יש סיבה לדאגה?
ילדכם מתמודד עם קשיים רגשיים? כך אבחון פסיכודיאגנוסטי יכול לעזור
ז' – "זה לא פייר"
בקיעת שיניים אצל תינוקות כל תסמיני צמיחת שיניים של תינוקות ושיטות להרגעה
הרגלי האכילה של ילדינו, ומה ההקשר לגבולות
ע'- עונשים
מה זה א'-ב' של הורות?
ראשית, זה בסיס: מושגי יסוד בהורות, ועל כל אחד מהם תובנות, הצעות ו"טיפים".
ושנית, כי באמת נלך לפי הא'-ב': כל שבוע יעלה כאן מושג מתחום ההורות באחת אותיות הא'-ב'. לפי סדר כמובן, כי אני חצי יקית,
ואצלנו – סדר חייב להיות…
אילו מושגים מחכים לכם?
יש הרבה מושגי הורות בכל אות, אולי גם בגלל שמרגע שאנחנו הורים הכל נראה לנו קשור להורות… אני ארחיב כל שבוע על אחד מהם (למשל: ג'- גבולות, י'- יחסי אחים, מ'- מוטיבציה ועוד. לא מגלה כאן יותר), אזכיר כמה אחרים, ואשמח מאוד אם תוסיפו גם מושגים משלכם, ובכלל – אתם מוזמנים להביע דעתכם (מותר לומר הכל, בכבוד), לשאול שאלות, לדון ולתרום תובנות
אני עוזרת להורים שרוצים ללכת בדרך של תקשורת קרובה, יחסים טובים במשפחה ואווירה נעימה, ושרוצים להיות מנהיגים לילדיהם, בעלי סמכות הורית ברורה ומיטיבה.
אני עושה זאת בסדנאות הורות ("קבוצות הורים"), במפגשים אישיים/זוגיים, בהרצאות בפני פורומים שונים וגם בעבודה עם צוותי חינוך.
מחוברת מאוד לדרך האדלריאנית, שהיא גם מעמיקה וגם יומיומית, מאפשרת מקום רב לבחירות שלנו, ובעיקר אופטימית ומלאת אמונה – בנו, בילדים, ובכוחם של יחסים טובים. אז רוח הדברים שתקראו פה היא בהחלט אדלריאנית.
ובחיים האישיים – נשואה ואמא לבת ושני בנים, סה"כ כרגע 62 שנות הורות (כן, אני סופרת כל אחד בנפרד…), ועדיין מוצאת את עצמי מופתעת, מתפעלת, לומדת, משתדלת, ומלאת נחת.
מוזמנים לקרוא ולהכיר בעמוד שלי facebook וכמובן – להצטרף לסדנא או להגיע למפגשים אישיים – אצלי בקליניקה או בסקייפ.
וסתם, שתדעו: בקריירה קודמת רבת שנים, הייתי יועצת גנטית. חשבתי שאני משנה כיוון, אבל בסוף – הכל אנשים, נכון?
מוכנים? מתחילים עכשיו...
ב' – בחירה
חשבתם פעם כמה מעט בחירה יש לילדים? רוב העולם שלהם נקבע “מלמעלה” – כי הרי אנחנו קובעים, ובמקרה הטוב “מעדכנים” אותם – מתי קמים, מה עושים כשקמים, מה לובשים, לאן הולכים בבוקר, לאן הולכים אחרי הצהריים, מתי הולכים להתקלח, מתי הולכים לישון…
ג'- גבולות
"כן, בהחלט נדבר על גבולות, כן, סמכות הורית…" ככה יוצא לי לענות כמעט לכל מי שמתקשר לברר מה יהיה בסדנת ההורות, או יותר נכון – שמתקשר לוודא שנדבר על גבולות…
ד' – דוגמה אישית
בגלל האהבה הזאת הצלחתי לנגב נזלת וטוסיקים (זר לא יבין את הקושי… ), להתאושש מהר גם כשהבנתי שאמנם חמש בבוקר אבל היום התחיל, לחייך באמת ומכל הלב בכניסה לגן גם אחרי יום עבודה מתיש,
הילד מעדיף לשחק לבד? זה דווקא יכול להיות דבר טוב
בעולם שלעתים קרובות נותן עדיפות לאינטראקציה חברתית ופעילויות קבוצתיות, הרעיון של ילד המעדיף לשחק לבד עלול להרים גבה או ליצור דאגות. עם זאת, בניגוד למה שנהוג לחשוב, משחק עצמי לבד יכול להועיל מאוד להתפתחותו ולרווחתו של הילד. במקום לחפש אחר
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הורים משוחררים ילדים משוחררים משפחה מאושרת יותר/ אדל פייבר ואליין מייזליש
הספר הזה כל כך טוב, שברגע שסיימתי אותו התחשק לי להתחיל שוב מהתחלה. הוא משלב בכישרון רב דרכים פרקטיות עם עומק רעיוני. כך שהדרכים אותן הן מציעות, לא מנותקות מהקשרן, וניתן להתאים אותם לכל הורה. כי הרי בסופו של דבר מה שחשוב יותר ממה שאנחנו עושות, הוא מתוך מה אנחנו עושות את זה.
רעיונות לאירועים וסדנאות מעשירות לילדים
ילדים הם עם שוחר ידע. ילדים הם סרנים ואוהבים ללמוד וילדים בהחלט נהנים להכיר מושגים חדשים, להתאמץ, לחקור ולהבין גם אם מדובר בנושאים שאולי רחוקים
סקס אחרי לידה – יש דבר כזה?!
כל אחת וכל זוג חווה זאת בצורה שונה, חלקנו זורחות ופורחות בהריון, אוהבות את גופינו ומרגישות בשיא הבריאות והיופי. וחלקנו פחות. מרגישות פחות יפות, אוהבות את
כשאת יודעת שבן הזוג שלך גרוע במטלות הבית ולא מסוגל להישאר לבד עם הילדים
ישנן נשים רבות המתלוננות על כך שבני הזוג שלהן לא משתתפים בעבודות הבית, ולא יכולים להישאר לבד עם הילדים כדי שהן, הנשים, יוכלו להנות מקצת זמן פנוי לעצמן.
לימודי הייטק לילדים? יש דבר כזה!
לימודי הייטק הם בהחלט הדבר הכי פופולארי והכי נחשב כיום בתחום התעסוקה. העולם הטכנולוגי ההולך ומתפתח דורש כוחות צעירים של אנשים מוכשרים שידעו לתפעל ולהריץ