עוד רגע זה קורה וכדאי להכין כבר את התיק.אז מה באמת את צריכה לקחת איתך לחדר הלידה? כאן תוכלי לקבל הסבר מפורט על תיק הלידה שלך וציוד לתינוק שיחזור איתך הביתה בקרוב.
המפגש המרגש ביותר בחייך הולך להגיע, החיבוק הראשון והנשיקה הראשונה כבר באוויר. למפגש מהסוג הזה לא תוכלי שלא להתכונן כראוי. לפנייך כל הכילים הדרושים להכנת תיק לידה בצורה הטובה והחכמה ביותר
מתי כדאי להתחיל לארוז?
במידה וזהו ההריון הראשון שלך, רב הסיכויים שהתיק מוכן כבר מאמצע החודש השמיני וזה מצוין. בהריון השני שלך האת תתחילי במלאכת הארגון ממש בסביבות השבוע ה 39. עד אז, יש לך מספיק זמן להכין רשימה מסודרת ולוודא שיש לך הכל ואיפה כל דבר נמצא. חשוב שהתיק יהיה זמין לך בכל מהלך התקופה הקצרה הזאת שעד הלידה.
טוב, אז איזה גודל תיק אני צריכה או שאולי עדיף לקחת שניים?
בזמן השהייה שלך בבית החולים את תעברי בשני מחלקות שונות. הראשון מביניהם הוא מחלקת היולדות ולאחר מכן תעברי לחדר הלידה שלך. לכל מחלקה את תזדקקי לציוד שונה ולכן ההמלצה שלנו היא שימוש בתיק לכל מחלקה. שני התיקים הללו צרכים להיות נוחים לנשיאה (כמובן שזה יהיה בעלך שיסחב ברוב המקרים עם התיקים). התיק שמיועד למחלקת היולדות יהיה גדול יחסית מאחר והוא אמור להכיל בתוכו בגדים וכלי רחצה. כדאי יהיה אפילו להשאיר אותו ברכב זמן מה לפני הלידה. התיק הנוסף שישמש לחדר הלידה צריך להיות קטן ונוח לנשיאה אשר יכיל בתוכו דברים קטנים כמו תיק הריון ומסמכים נוספים.
מה נכנס לתוך התיק הקטן של חדר הלידה?
- אשראי וכסף מזומן – לחניה, חטיפים ולמכונות השתייה.
- כרטיס קופת חולים
- תיק מעקב הריון
- בקבוק שמן שקדים לעיסוי פרינאום (חשוב שהיה סגור היטב).
- מים מינרלים
- חטיפי אנרגיה למלווה – במידה והלידה מתארכת
- גרביים – כי תמיד קר (-:
- מסטיק או סוכריות לטעם טוב בפה
- תוכנית לידה מודפסת – אם הכנת מראש
- טלפון נייד ומטען
- משקפי ראיה (גם למי שמשתמשת בעדשות ראיה)
מה נכנס לתוך התיק הגדול של מחלקת היולדות?
- כלי איפור –תמיד טוב לחדש את המראה לאחר הלידה
- תעודת זהות – עבור המסמכים הרשמיים לרישום התינוק (לא לשכוח גם את של בעלך)
- חומר לקריאה – בזמן הפנוי שיש לך עם עצמך כדאי לקרוא ספר או מגזין, מה שיכול להעביר לך את הזמן שבו את לא נרדמת
- אוכל ושתייה – נוסף לארוחות של המחלקה, תמיד יש תיאבון וכדאי יהיה לקחת איתך פירות, חטיפי אנרגיה ולא לשכוח מים.
- תחתונים להחלפה – ברוב המקרים ישנו דימום קל לאחר הלידה ואת תזדקקי לזוג נוסף להחלפה
- נעלי בית – או כפכפים שיהיה לך נוח להסתובב במחלקה
- כלי רחצה – סבון נוזלי, שמפו, מרכך שיער, מברשת שיניים, משחת שיניים, מברשת שיער, חלוק ו/או מגבת גדולה, כפכפי גומי למקלחת, גומיות לשיער, שפתון לחות, קרם גוף, קרם לחות לפנים.
- חזיית הנקה או חזיית ספורט נוחה – גם במידה ואת לא מתכננת להניק, כדאי יהיה לקחת חזייה נוחה לאחר הלידה
- אסלניות לשירותים – שמירה על סטריליות (במיוחד לאחר הלידה)
- בגדים נוחים – הכי חשוב שהיה לך נוח בכל הזמן בו את שוהה בבית החולים
מה מיותר לסחוב איתך לבית החולים
- תכשיטים וחפצי ערך – חשוב לדעת שבבית החולים ישנם גנבים וזה לא המקום הכי בטוח בעולם. חשוב לא לקחת איתך יותר מידי דברים יקרי ערך כמו תכשיטים או מזומן. שורה תחתונה, תמיד להשגיח על הדברים החשובים שלך)
- תחבושות (פדים) – כמובן שברור שיש לך את הפדים שאת הכי אוהבת , אבל חשוב לקחת בחשבון שבית החולים יכול לספר לך כמה שתרצי. בכל אופן כדאי לקנות פדים עבים לתקופה שלאחר הלידה וגם לאחר היציאה בית החולים.
- כרית הנקה – סתם תופס מקום. אפשר להניק עם כל כרית וחבל להיסחב עם זה אל בית החולים. כמובן שבמידה ואת לא יכולה בלי, אפשר תמיד לשלוח משהו הביתה להביא לך כל מה שצריך