המערכת החיסונית שלהם חלשה יותר מתינוק שנולד בזמנו. לעיתים קרובות הריאות שלהם פחות מפותחות ולכן מתגלות בעיות נשימה קשות המחייבות רסטורציה (הזרמת חמצן לנשימה).
מה קורה לאחר לידת פג?
בדרך כלל כאשר מדובר בשבוע 34 ומטה, הפג מובהל ליחידת הפגים ושם הוא מטופל לפי מצבו. חלק מהפגים נמצאים באינקובטור המנטר אותם 24 שעות ביממה וחלק אחר נמצא בעריסות. יתכן כי תינוק יוולד פג והרופא יחליט לא להעביר אותו לפגיה כי הוא במצב טוב דיו להישאר בתינוקיה הרגילה.
הפג ישאר בפגיה עד אשר הרופאים יגיעו למסקנה כי אין סכנה בריאותית בשחרורו. ההורים יכולים לבקר את התינוק בכל אחת משעות היום והלילה וכמעט בכל פגיה יש עובדת סוציאלית, יועצת הנקה ואחיות עוזרות. בכניסה לפגיה על כל הורה לחטא את ידיו ובמידה והוא מתכוון לשים עליו את התינוק עליו ללבוש חלוק מיוחד אשר מסופק במקום. האם יכולה לשאוב חלב באמצעות משאבה על מנת שהצוות הרפואי יאכיל את התינוק במהלך היממה.
למה פגים נוטים יותר לחלות?
המערכת החיסונית שלהם חלשה יותר מתינוק שנולד בזמנו. לעיתים קרובות הריאות שלהם פחות מפותחות ולכן מתגלות בעיות נשימה קשות המחייבות רסטורציה (הזרמת חמצן לנשימה) אין לפג את מעטפת המגן השמורה לעובר המעניקה לו את הזכות להתגונן ממחלות דרך הנוגדנים בגופה של האם. לעיתים המעיים גם אינם בשלים דיים ולכן ישנן בעיות קשות ביניקה או שתיית חלב וכאבים קשים ביציאה.
למה מתרחשת לידה מוקדמת?
הסיבות לכך מורכבות ורבות ואין סיבה אחת שניתן להצביע עליה. לעיתים מדובר בזיהום או מחלה כמו סכרת או לחץ דם גבוה, לעיתים עומס פיזי גבוה או מצב נפשי קשה יכולים להשפיע גם הם. אמהות רבות חשות אשמה על הלידה המוקדמת אך אין לכך ולמציאות שום קשר. אם שכבר היתה לה לידה מוקדמת אחת יש סיכוי גדול שגם התינוק הבא יוולד מוקדם. הריון מרובה עוברים נמצא גם הוא בסכנה ללידה מוקדמת. לעיתים יש סימנים המקדימים את הלידה כמו דימום יומיומי או מבנה יוצא דופן של הרחם והשחלות.
למרות הנאמר לעיל רצוי לזכור כי רוב הפגים גדלים בימינו להיות מבוגרים בריאים. קיימים מקרים בריאותיים קשים הקשורים בדרך כלל ללידה ממש מוקדמת בחודש שישי ומטה.