ילדים ונוער
ראשי / ילדים ונוער
עוד כותרות מובילות
נושאים מעניינים
לא גאים בכלל: המחאה הגדולה של קיץ 2017! סירוב המדינה לאפשר אימוץ לזוגות חד מיניים
בעקבות קול המחאה הגדול בתקשורת ובציבור משרד הרווחה הודיע שהוא יבחן את הסוגיה מחדש. נושא האימוץ הוא נושא מורכב לכל הדעות, כמו גם הנושא של זוגות חד מיניים.
אלרגיות אצל ילדים ,וכיצד מזהים אלרגיה אצל ילדים?
אבק, חתולים, בוטנים, מקקים. נשמע כמו אוסף מוזר ולא קשור, אבל לכולם יש מכנה משותף: ילדים יכולים להיות אלרגיים אליהם. אלרגיות הן הגורם העיקרי למחלות בארצות הברית. לחמישים מיליון אמריקאים, כולל מיליוני ילדים, יש סוג של אלרגיה. למעשה, אלרגיות הם הגורם הישיר להחמצת כשני מיליון ימי לימוד מדי שנה.
החופש הגדול בקרב ההורים
חווית בחופש הגדול בקרב ההורים אימהות רבות מתארות לחץ וחרדה מהימים האלו, בהם הילדים נמצאים כל היום בבית ולא במסגרת. אימהות אחרות מתמוגגות מהנאה ומציפייה לימים ללא הכנת כריכים בבוקר.
גבולות בהיגיון – הצבת גבולות בגיל הרך! ואיך מעניקים גבולות?
הצבת גבולות בגיל הרך, היא המשימה והיותר חשובות. הילד לומד להכיר התנהגויות מסוימות וככל שחולף הזמן גם להבין אותם.עם הזמן לומד להבין את הסיבות לכך.
דחיית סיפוקים! מה עושים כשילדים מתקשים לדחות סיפוק מסוים
משפטים כאלו תופסים את תשומת הלב שלנו ומפעילים אותנו באופן מידי. לא משנה במה אנו עסוקים – נעזוב הכל ונתפנה לדבר עם הילד על תחושת הקיפוח שהוא מתאר.
כיצד לשמור על השגרה גם בתקופת החגים
תקופת החגים, הבאה עלינו לטובה, מביאה איתה חוסר איזון מובהק בין ימי הלימודים לבין ימי החופשה. כאן אסביר לכם איך ניתן לשמור על השגרה גם בתקופה זו.
גמילה מהי ומתי הזמן הנכון להתחיל?
גמילה מהי ומתי הזמן הנכון להתחיל? אז איך בכל זאת יודעים שאפשר להתחיל? באיזה גיל מומלץ להתחיל? ומה נצפה לראות אצל ילד שבשל להתחיל תהליך?
ילדים וגירושים, עדיין ההחלטה להתגרש כשיש ילדים היא קשה ביותר.
הסטטיסטיקה אומרת שזוג אחד משלושה יתגרש. אך עדיין ההחלטה להתגרש כשיש ילדים היא קשה ביותר. החשש העיקרי הוא האפשרות שתגרמו להם נזק לכל החיים
איך להעסיק את הילדים במהלך נסיעה?
פעמים רבות אנו יוצאים לנסיעה ארוכה עם הילדים ביחד. זו יכולה להיות חופשה משפחתית ביעד רחוק, זה יכול להיות ביקור של בני משפחה שגרים בקצה השני של הארץ, זו יכולה להיות תערוכה מרתקת ומיוחדת שמוצגת דווקא במרכז בעוד שאתם חיים בפריפריה מרוחקת ועוד דוגמאות רבות שבגינן אנו נאלצים לנסוע מרחק רב וזמן ממושך עם הילדים. אך ילדים כמנהגם ינהגו ומשך
משחקי ילדים כמו של גדולים
לדים קטנים נוטים לחקות את ההורים שלהם בדברים רבים. לכן גם הומצאו צעצועים רבים שמאפשרים להם לעשות זאת בבטחה, ובגודל שמתאים להם.
הרגלי האכילה של ילדינו, ומה ההקשר לגבולות
אני שומעת הרבה פעמים מהורים, "אנחנו לא מסוגלים לתת להם ללכת לישון בלי אוכל, ולכן עושים הכל כדאי שיאכלו, גם אם זה אומר שנאכיל אותם, והם כבר גדולים"
התמודדות עם סרבנות ילדים
כנראה שבמקרה הטוב הם מעקמים פרצוף וברע בוכים וצורחים לזמן שנראה כמו נצח !!
כהורים זה ממש מתסכל. אתם לא יכולים להרשות הכל לילדים, זה דיי ברור. ועדיין, הידיעה שכשנגיד לא העולם כולו יחרב עליכם ותאלצו להתמודד עם בכי שאין לו סוף – ממש מרתיעה ולפעמים עלולה אפילו למנוע מאיתנו לסרב גם אם מדובר בעקרון שחשוב לנו מאוד.
הילד קיבל מכה בבית הספר? זה מה שניתן לעשות
במידה ותלמידים מעורבים בתאונה המתרחשת בשטח בית ספר בזמן הלימודים, או לאחר שעות הלימודים הדבר נחשב לתאונת לימודים.
עונשים, והנזק שענישה גורמת ומה אפשר לעשות במקום?
בעבר היה מאוד ברור לכולם שככה מחנכים ילדים. שיטת המקל והגזר. זה עובד טוב באילוף סוסים וכלבים, למה לא נעשה את זה גם לבני אדם? אבל זה לא מרגיש כל כך נכון.
מוכנות לכיתה א
אנחנו מנסים לגדל דור שהכל ילך לו "חלק" יותר. לפני לידה של אח או אחות אנחנו קוראים איך להכין את הילד ללידה, קונים ספרים, שרים שירים, נותנים מתנות ועושים הכל כדי להבטיח שהשינוי יהיה קל. כך גם לפני מעבר דירה, וכמובן לפני עליה לכיתה א'- לוקחים אותם למומחים, לקורסים של מוכנות, הולכים לקבל הדרכה איך להכין אותם, הכל במטרה להבטיח שהחוויה תהיה נעימה וקלה.
הורות ורגשות אשם- זה חלק מהחבילה ?
אף אחד לא סיפר לנו שמהיום הראשון שאנו הופכים להיות הורים, רגשות האשם הופכים להיות חלק בלתי נפרד מהיום שלנו ומנהלים אותנו ללא הפסקה
איך ליצור יחסי אמון עם הילדים שלך?
יחסי אמון הם דבר יקר ערך. כולנו רוצים שהילדים שלנו ירגישו בנוח לפנות אלינו כשקשה להם, לשתף אותנו במה שעובר עליהם. שירגישו בטוחים ושלא יצטרכו להסתיר אף חלק.
״זה לא פייר״ בטח שמעתם את המשפט הזה לא מעט פעמים
משפטים כאלו תופסים את תשומת הלב שלנו ומפעילים אותנו באופן מידי. לא משנה במה אנו עסוקים – נעזוב הכל ונתפנה לדבר עם הילד על תחושת הקיפוח שהוא מתאר.
אני לבד – על עצמאות פעוטות ולמה זה חשוב
חשוב לזכור, לפעמים קצת קשה לנו לשחרר או להאמין שהפעוט הקטן שלכם כבר גדל ומסוגל. אך העצמאות של הילדים שלנו טובה וחשובה לא רק להם אלא גם לנו. ככל שהילד מסוגל יותר לבד, זה בסופו של דבר חוסך לנו זמן אותו אפשר להקדיש לזמן איכות עם הילדים או עם בן/ת הזוג, למטלות הבית או פשוט למנוחה.
אמא הייטקיסטית מספרת
חשוב שנבקש את עזרתם בעניין. חשוב שנקשיב לרעיונות של כולם. כדאי לשתף אותם באיך הרגשנו אנחנו באירוע. ובעיקר להשקיע בעידוד. משפטים כמו: "אני רואה שיש כאן צוות שמוכן להתאמץ אחד עבור השני" יכולים להיות התחלה נהדרת.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אינקופרזיס – ״התלכלכות״ אצל ילדים
משפטים כאלו תופסים את תשומת הלב שלנו ומפעילים אותנו באופן מידי. לא משנה במה אנו עסוקים – נעזוב הכל ונתפנה לדבר עם הילד על תחושת הקיפוח שהוא מתאר.
מנסה להיכנס להריון? מה כדאי לעשות
כאשר זוג מנסה להרות, הם יכולים למצוא שהתהליך יהיה לא רק מתסכל אבל גם יותר מדי מסובך. יש אנשים להיכנס להריון בקלות מבלי להתאמץ קשה בזמן שאחרים ילמדו שיש להם בעיות פוריות זה יכול למנוע הריון קל או קורה בכלל. ישנם כמה דברים שאתה יכול לעשות על מנת למקסם את הסיכויים להיכנס להריון, עם זאת.
רעיונות לאירועים וסדנאות מעשירות לילדים
ילדים הם עם שוחר ידע. ילדים הם סרנים ואוהבים ללמוד וילדים
בחירת מין הילוד – אפשרי? ,מוסרי? כל התשובות כאן
ישנן מספר תאוריות ברמה מדעית כזו או אחרת, בנושא היכולת שלנו לבחור את מין העובר. ראוי לציין שמבחינה רפואית ומוסרית הן שנויות במחלוקת. בסיסן של תיאוריות אלו הוא שהזירעונים הזכריים מהירים יותר אך עמידים פחות לעומת הזירעונים ממין נקבה ומתוך התיאוריות הללו צמחו מספר גורמים אשר יכולים להשפיע על מין העובר
איך לנקות את הספה מלכלוך של ילדים?
אחר הצהריים של הורים לילדים צעירים יכול להראות כמו משימה מאתגרת עד כדי בלתי אפשרית. כל ילד זקוק למשהו אחר. הצרכים שלהם משתנים, ותלויים בגיל של הילד.