עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

חרדות במערכות יחסים: האם זה נשמע לכם מוכר?

הניצוץ שמצית את המתח בזוגיות יכול להיות פעמים רבות משהו לגמרי טריוויאלי. אולי אתם מרגישים שאתם נלחמים על נושא כל כך שולי, אבל איך שיחה על משהו חיובי, טריוויאלי או מינורי יכולה לגרום ליומיים של מריבה וניתוק? חרדה במערכות יחסים והאופן שבו בני זוג מעבדים את החרדות הללו או מתקשרים אותן האחד לשני – עשויים להפתיע אתכם.

תוכן עניינים

הניצוץ שמצית את המתח בזוגיות יכול להיות פעמים רבות משהו לגמרי טריוויאלי. אולי אתם מרגישים שאתם נלחמים על נושא כל כך שולי, אבל איך שיחה על משהו חיובי, טריוויאלי או מינורי יכולה לגרום ליומיים של מריבה וניתוק? חרדה במערכות יחסים והאופן שבו בני זוג מעבדים את החרדות הללו או מתקשרים אותן האחד לשני – עשויים להפתיע אתכם.

ייעוץ זוגי יספק לכם תובנות לגבי בעיות התקשורת ביחסים שלכם והדינמיקה שמזינה את דפוסי האינטראקציה השליליים שלכם, כמו גם הצעות לתמיכה בזוגיות שלכם, ותרגול תגובות חדשות בעת מריבה – כל אלה יכולים להפחית חרדות (ממש כמו עיסוי רפואי שמשחרר מתחים בגוף שנוצרו מחרדות).

זוגיות וחרדה

עצבנות, מצוקה אי נוחות, דאגה, פחד – כן זו חרדה! זו הדרך שבה הנפש והגוף מודיעים לנו שאנחנו מוצפים ברגשות ומחשבות הקשורים לאינטראקציה הנוכחית שלנו. הגוף זועק, ״הלו, יש כאן צורך בעזרה!״

כולנו עשויים לחוות חרדה חיובית ושלילית. החרדה החיובית יכולה להניע אותנו לעבוד לקראת מטרה כלשהי. חרדה שלילית, לעומת זאת, עלולה לגרום למצוקה משמעותית בחיים או לדאגה מופרזת באשר להשגת מטרה מסוימת, כמו גם לחוסר שקט, קשיי ריכוז, פחד, עצבנות, הימנעות, תגובות פיזיות ולפעמים גם התקף חרדה.

כשהחרדה מופעלת, היא גורמת לתחושות שונות כמו דאגה, רצון לגונן, להתפרץ או לברוח ולהסתתר. הצפה זו של רגשות יוצרת לעתים קרובות דפוסי תגובה לא בריאים שמזינים את המוח בפניקה. כשכל אלה מתרחשים בחיי הזוג, הם עלולים להותיר אותם מתוסכלים ועם תחושות של חוסר ערך וחוסר כבוד.

לחקור את החרדה והתגובה שלכם

הייעוץ הזוגי עוזר לכם להיות מודעים יותר לתגובות שלכם לחרדה בתוך מערכת היחסים. שניכם תוכלו ללמוד לפתור קונפליקטים בצורה יעילה יותר.

כדי לעזור לכם לחקור את המודעות שלכם לגבי החרדה שלכם, לסקור את הוויכוח האחרון שלכם ולהעריך כיצד הגבתם, ענו על השאלות הבאות:

  • עד כמה הייתי יעיל ביכולת להישאר מודע ונוכח באופן מלא במה שקרה?
  • מתי עצרתי לרגע כדי להרהר ברגשות שלי?
  • כשהגבתי, איך שלטתי בתגובה הרגשית שלי הקשורה ישירות למצב זה?
  • באיזה שלב הצלחתי להאט ולהבין את המסר של בן הזוג?
  • באיזה שלב התחלתי לשלב את תפקידי והאחריות שלי בוויכוח בינינו?
  • מתי הבעתי הכרת תודה לבן זוגי על הדיון בנושא זה?

אם התקשיתם לענות על יותר מאחת מהשאלות הללו, נסו לברר לעצמכם כיצד אתם עשויים להגיב במצבים שבהם החרדה עולה אל פני השטח במערכת היחסים שלכם.

טיפים לעתיד

הייעוץ הזוגי עשוי להציע לכם תרגול יומיומי של מיינדפולנס (כלומר מודעות לגוף ולנפש, נשימה, מדיטציה מודרכת ודמיון מודרך), כמו גם טיפים אחרים להתנהלות יעילה יותר במצבי קונפליקט, כמו:

  • הגברת המודעות לרגשות שלכם, איך אתם מבטאים ומווסתים אותם.
  • התבוננות במידת היעילות והכבוד שבה אתם מביעים רגשות לאחרים.
  • למידה על ההחצנה של החרדה שלכם.

כל מערכת יחסים חווה הבדלים ואי הסכמות. לכן, חשוב להצליח לבחון את הדרכים בהן ניתן לנווט אתגרים אלה ביעילות רבה יותר.

מאמר זה נכתב בשיתוף אתי קגן מהמרכז לרפואה משלימה>>

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

כיצד לשמור על עצמך בזמן ההריון

זהו זמן לשקול כיצד תוכל לטפל בכל מצב קיים מראש הדורש טיפול תרופתי, כגון דיכאון, סוכרת או אפילפסיה. אישה עם סוכרת, למשל, מסתכנת ללדת ילד עם מחלות לב וכלי דם או בעיות אחרות אם רמות הסוכר בדם שלה לא מבוקרות היטב לפני ובמהלך הריונה, אומר גב 'ריינולדס. בנוסף, תרופות נגד אפילפסיה מסוימים עלולות לגרום למומים אצל התינוק מפני שהם מתערבים

לא רוצה לעשות שיעורי בית

הילדים לא עושים שיעורי בית

הנה התחילה לה שנת הלימודים, והורים רבים מתלוננים שהם צריכים לנדנד לילדים שלהם לעשות את שיעורי הבית שלהם .להזכיר להם בלי סוף ,ולפעמים אפילו לשחד אותם או לאיים בעונש כדי שיעשו זאת. הם מתלוננים על כמה זה מתיש ואני אומרת – אין לכם את מי להאשים חוץ מאת עצמכם.

ברית המילה – איך בוחרים מוהל?

כחלק מהיותו יהודי "כשר" הוא קיום טקס ברית המילה שאמור להתקיים (במידה ובריאותו תקינה) ביום ה- 8 מלידתו. מעבר למסורת הדתית, כיום רבים עורכים ברית מילה גם מסיבות בריאותיות ולאוו דווקא מסיבות דתיות.

שלום כיתה א'

מוכנות לכיתה א

אנחנו מנסים לגדל דור שהכל ילך לו "חלק" יותר. לפני לידה של אח או אחות אנחנו קוראים איך להכין את הילד ללידה, קונים ספרים, שרים שירים, נותנים מתנות ועושים הכל כדי להבטיח שהשינוי יהיה קל. כך גם לפני מעבר דירה, וכמובן לפני עליה לכיתה א'- לוקחים אותם למומחים, לקורסים של מוכנות, הולכים לקבל הדרכה איך להכין אותם, הכל במטרה להבטיח שהחוויה תהיה נעימה וקלה.