המחשבות לא נגמרות והפחדים גוברים, חששות והתרגשות גדולה הם דבר טבעי לחלוטין כשאת כבר כל כך קרובה ללידה. הרשימה של הדברים שצריך לסיים אף פעם לא נגמרת וזה הזמן לנסות לסיים אותה.
מה קורה לגופך?
כעת הבטן שלך יורדת למטה דבר שאמור לגרום לך לישון יותר טוב ולישון יותר בנוח. אפילו שחשבת שאי אפשר להתנפח יותר, את מגלה שזה ממשיך, אפילו האף והשפתיים לוקחים חלק מתהליך ההתנפחות, אל דאגה, הכל יחזור לקדמותו והנפיחות תרד. יכול להיות שאת מרגישה צירונים ולרגע מתחילה לתזמן אותם אך אז הם חולפים והכל חוזר לעצמו. אם תגיעי לשבוע 40 תצטרכי להתחיל לבצע מעקב הריון עודף שבו תגיעי כל יומיים שלושה לבצע בדיקות מסוימות אך בואי לא נמהר, אולי תלדי השבוע ואם לא, תקראי על זה בשבוע הבא.
מה קורה לעובר?
ברמה עקרונית, העובר שלך מובטל, הוא לא עושה כלום חוץ מלחכות ללידה. כבר די צפוף לו שם בפנים. המשקל שלו הוא 3.200 בממוצע והאורך שלו הוא כ-45-50 ס"מ. כמו שאמרנו.. לחוץ שם בפנים.
פלומת השיער (לונגו) שצמחה על גופו מתחילה לנשור אך ייתכן שתזכי לראות שאריות שלה אחרי הלידה באזור הכתפיים והגב, אל תמהרי לתאם תור לקוסמטיקאית, זה ינשור עם הזמן. גם השכבה הלבנה (ורניקס) שעטפה את גופו והגנה על עורו בתוך המים מתחילה לרדת אך ייתכן ותראי בלידה שאריות שלה. המעיים בשלב זה כבר מלאים בצואה שעיקרה זה מי שפיר (זה לא מגעיל, זה של תינוק). רוב התינוקות ירוקנו את המעיים לאחר הלידה, אך קיים אחוז של תינוקות (חסרי סבלנות) שירוקנו את קיבתם עוד ברחם (15%). תהליך כזה נקרא "מים מקוניאלים" ודורש השגחה צמודה בזמן הלידה ורופא ילדים שיבדוק וישגיח על התינוק מרגע היוולדו למשך השעות הראשונות. זה מצב שדורש התייחסות ובדיקה אך לרוב אין סיבה לדאגה.
בדיקות מומלצות
- בדיקת מוניטור שגרתית של דופק העובר וזיהוי פעילות רחמית (אם הכל תקין אז זה סובל דיחוי גם לשבוע 40).
מה לעשות השבוע?
- מומלץ ללכת ולנוע אך במידה מבוקרת ובשילוב של תזונה נכונה ושתייה רבה.
- חשוב לשים לב לעודף תנועות עובר, לפחות 3 פעמים ביום.
- המשיכי בשתיית חליטה של פטל אדום.
- אם עוד לא חשבתם על שם, זה הזמן להתחיל: שמות לבנים שמות לבנות