כעת את נכנסת לחודש תשיעי!! צירים מדומים, קושי לישון, קושי ללכת, קושי לשבת, קושי לעמוד, המון פיפי, צרבות, אולי גם בחילות וההתרגשות רק גוברת… ברוכים הבאים לחודש תשיעי כבר אמרנו?
מה קורה לגופך?
את מרגישה כבדה, קשה לך פיזית ונפשית וכמו שאמרנו, רשימת הקשיים מתארכת אבל תתנחמי, זה החודש האחרון (רשמית) ועוד מעט תפגשי את הבייבי שלך.
השבוע, אם עוד לא הכרת את הצירים המדומים, ייתכן ותתחילי להכיר. מדובר בצירים לא אמתיים שנועדו להכין את הגוף שלך ללידה. הם יכולים להיות לא נעימים אבל הם באים והולכים ובאמצעות שתיית מים ושינוי תנוחה (הליכה או ישיבה) אפשר לעצור אותם בניגוד לצירים אמתיים שלא עוברים ולא ניתן "להעביר" אותם. אם את מרגישה שהצירים סדירים וכואבים כדאי שתפני למיון יולדות כי אולי מדובר בתחילתה של הלידה (מומלץ לפנות לבית חולים גם במידה ויש לך ירידת מים או חשש לדליפת מי שפיר, חום, דימום, ראייה מטושטשת, כאבי ראש או ירידה בתנועות של העובר).
כעת שהרחם לוחץ והעובר מתברג באגן דבר מופע לחץ על שלפוחית השתן שלך ומתווסף לרשימת המדוע קשה לי לישון. בנוסף זה יכול לגרום לצרבות ואולי גם לבחילות.
מה קורה לתינוקך?
בדרך כלל בשבוע 36 העובר אמור להיות במצג ראש- עם ראשו כלפי מטה ורוב הסיכויים שהוא יישאר בתנוחה הזאת עד הלידה. רק ב-5% מהמקרים העובר במצג עכוז. במידה ותינוקך טרם התהפך תוצע לך האפשרות של היפוך ידני של העובר אצל הרופא בעזרת אולטרה סאונד שכולל בדרך כלל אשפוז לצורך השגחה שהכול עבר תקין.
הוא שוקל בסביבות ה- 2.800 ק"ג ואורכו 47 סנטימטרים פחות או יותר (הנתונים הללו משתנים מהריון אחד לאחר ובנוסף בהערכות משקל קיימת סטייה של 10%-15%). בשלב זה, שכבת השומן (ורניקס) שהגנה עליו מתחילה לרדת והעובר בולע את מה שנושר ממנה וגם מי שפיר (בעתיד הם יצאו כמיקוניום- היציאה הראשונה של הקיבה שלו). השרירים של הפנים שלו ושל החניכיים מתחזקים כדי שיוכל לינוק כמו שצריך.
בדיקות מומלצות
- אם עוד לא עשית- זו ההזדמנות האחרונה לבצע חיסון נגד שעלת
- בדיקה שגרתית אצל הרופא לוודא שהעובר התהפך ואם לא להתייעץ איך ממשיכים
- אם עוד לא ביצעת, זה הזמן לבצע את בדיקת ה- GBS (אפשרי עד שבוע 37)
מה לעשות השבוע?
- להכין תיק לחדר לידה
- לעקוב אחרי תנועות עובר
- קניות אחרונות לתינוק