יתכן שתסמינים שליוו אותך בתחילת ההיריון חוזרים שוב בשלב זה, תסמינים כגון: בחילות, צרבת, עצירות ועייפות.. אוי העייפות
מה קורה לגופך?
גופך עובד קשה, הוא מייצר תינוק ללא הפסקה ולכן שוב הגיע השלב של העייפות המתמדת. יכול להיות שתתחילי להרגיש קשיים בנשימה וזה בגלל התזוזה של האיברים הפנימיים שלך לצדדים אשר מפעילים לחץ על הריאות.
בשלב זה תופעה שכיחה ומוכרת היא הופעתם של הטחורים (יכולים להופיע גם לאחר הלידה), בעקבות הלחץ שהרחם מפעיל על האזור יש להם נטייה לצאת בקלות. כדי למנוע או להקל על המצב השתדלי לנוח, הימנעי מעמידה ממושכת, הרבי בשתייה, מלאי לך אמבטיות עם מים פושרים ואכלי מזון אשר עשיר בסיסים תזונתיים. במידה וכלום לא עוזר או שנתקלת בדימום באזור פי הטבעת, פני לרופא לוודא שהכל תקין. בגלל הירידה בלחץ הדם והשינויים בקצב הלב שלך את עשויה לחוות סחרחורת כאשר את עוברת מישיבה לעמידה ולכן שימי לב להתרומם לאט ובזהירות.
מה קורה לעובר?
עוברך שוקל כעת בערך 1.200 ק"ג ואורכו הוא בערך 38 ס"מ. עד הלידה צפוי הקטנצ'יק להכפיל או לשלש את משקלו כיום. מעתה, כאשר הוא יזוז את ממש תרגישי את הברכיים או המרפקים שלו. כדי לאפשר למוח להמשיך ולהתפתח הראש גדל. כעת תינוקך מווסת את חום גופו בעצמו. עוברך כל יום מטיל שתן בכמות של כ- חצי ליטר אל תוך המי שפיר. השרירים שלו מתחזקים והעצמות שלו מתקשות ולכן חשוב שתקפידי על תזונה העשירה בסידן, ברזל, חלבון, חומצה פולית וויטמין C. בשלב זה תינוקך מפריש הורמונים שיגרמו לך להתחיל לייצר חלב.
בדיקות מומלצות
- חיסון נגד שעלת- ניתן לקבל את החיסון החל משבוע 27 ועד שבוע 36
- מעקב הריון שגרתי אצל אחות מלווה או רופא הריון
מה לעשות השבוע?
- עקבי אחר תנועות העובר ובמידה ויש ירידה פני לאחות או רופא הריון
- הרבי בשתייה והשתדלי לאכול מכל סוגי אבות המזון
- אם עוד לא התחלת, זהו הזמן ללכת לקורס הכנה ללידה