אומנם עדיין לא רואים עלייך את ההיריון מבחוץ, אך מבפנים קורה המון, את כבר מרגישה שמשהו בך משתנה וכי אין לך שליטה על השינויים שחלים בגופך.
כעת הרחם שלך מתאים את עצמו בכדי להכיל את התינוק החדש, הוא גדל ומתרחב, גדילתו של הרחם עלולה לגרום לך להתכווצויות ממש כמו כאבי בטן לפני המחזור. ההתכווצויות הן דבר שכיח ותקין אפילו אם הן לפעמים לא נעימות (במקרה של כאבים עזים גשי לרופא לביקורת). בשלב זה, כבר תוכלי להבחין שהמותנים שלך מתרחבות ויכול להיות שתתקשי קצת בהעלאת המכנסיים הצמודים או בסגירת הכפתור של המכנס (זה בטח התכווץ בכביסה:). גם החזה שלך מראה סימני גדילה וכואב וייתכן שתחווי רגישות יתר בפטמות, זאת סיבה מספיק טובה לפנק את עצמך בחזיות עם תמיכה טובה יותר.
על ידי לחיצה קטנה של ידך על הבטן התחתונה, תוכלי להרגיש את הרחם, הוא עדיין בגודל קטן, אבל ישנו סיכוי שתרגישי התכווצויות המסמלות את צמיחתו.
השינויים ההורמונליים שואבים ממך כל האנרגיות (אולי גם מכל הסובבים אותך), וגורמים לתחושת עייפות. הצורך הרב והקבוע ללכת לשירותים עדיין קיים וכמו כן כנראה שגם הבחילות טרם עברו להן.
מה קורה לתינוקך?
התינוק שלך באורך של כ- 2 סנטימטרים ועכשיו והוא בערך בגודל של ענב. מהירות התפתחותו היא כמילימטר בכל יום (נשמע קצת אבל זה המון). בשבוע זה ניתן לראות כבר את השפתיים, את קצה האף ואת העפעפיים הזעירים. כעת, לבו פועם בקצב מדהים של כ- 150 פעמים בדקה (נשמע ממש כמו דהירות של סוסים), בערך פי שניים מקצב פעימות של אדם מבוגר ועדיין קשה להרגיש את זה מתרחש בתוכך. התינוק או התינוקת עושה תנועות ספונטניות בתוך הבטן שלך ויש לו המון המון מקום.
מה לעשות השבוע?
- להמשיך לקחת תוספי מזון וחומצה פולית
- תזונה נכונה ובריאה
- להקפיד על שתייה מרובה
- התחילי לקרוא וללמוד על ההריון: מה מצפה לך, מה יעזור לך, מה כדאי ומה לא