עכשיו זה רשמי, את בהריון! אז האם כדאי להתחיל ולספר לכולם? רוב הנשים מעדיפות להמתין קצת ("חמסה, חמסה, שום בצל") מחשש שההיריון לא יתפתח כמו שצריך וממתינות עם הבשורות עד לסיום הטרימסטר הראשון בכדי לוודא שבכל תקין. זו התקופה הרגישה והקריטית ביותר בהתפתחותו של עוברך.
אם כבר החלטת לחכות עם הבשורה המשמחת, תגלי מהר מאוד שקשה לשמור על סוד זה ושאת ממש רוצה לספר את הבשורה לכל מי שעובר ברחוב 🙂
בכל שבוע ההתפתחות שלו גדלה משמעותית וזה דבר שכנראה ישפיע גם עלייך.
עדיין לא ניתן להבחין בבטן ההריונית שלך המבצבצת לאיטה אך רמת ההורמונים שלך גבוהה במיוחד וכן יהיה ניתן להבחין במצבי הרוח המשתנים שלך.
הבחילות מחמירות וחוזרות על עצמן ולפעמים כבר לא רק בבוקר, אלא בכל שעות היום. גם הרגישות בחזה תגבר ותרגישי אי נוחות עם החזייה. חשוב שתדעי שהתופעות כשלעצמן אינן מעידות על טיב ההיריון ותתנחמי שהן אינן נמשכות לנצח. על חלק נרחב מהתופעות אפשר להקל, לדוגמא באמצעות תזונה נכונה, תוכלי לאכול מזון יבש יותר ועשיר בסיבים תזונתיים, דבר היכול להקל על הבחילות שלך. והקפידי לאכול ארוחות קטנות כל בערך 3 שעות.
מה קורה לתינוקך?
בשבוע זה התאים העובריים ממשיכים לשכפל את עצמם וגוף התינוק מתחיל להיווצר. התינוק שלך עכשיו בגודל של של אפונה מתוקה ומידתו בין חמישית לרבע אינץ’. בפעם הראשונה תוכלי לראות את עצמות הלסת והלחיים. החריצים הקטנים משני צידי הראש הן למעשה תעלות האוזן המתפתחות.
בליטות קטנות על הפנים יהוו את העיניים והאף ובתוך שבועות ספורים גם העור והגידים. עוד חלקים הנוצרים בשבוע זה הם הכליות, הכבד והריאות של התינוק יחד עם הלב אשר פועם עכשיו כ- 80 פעמים בדקה.
מה לעשות השבוע?
- השתדלי לשתות הרבה ולהקפיד על תזונה נכונה.
- אם עסקת בפעילות גופנית, המשיכי, זה יכול להטיב עם מצבך- כמובן שבצורה מבוקרת
- ניתן ורצוי לעשות פעילות גופנית (במידה מבוקרת כמובן)
בדיקות מומלצות
- את יכולה כבר לתאם תור לרופא הנשים, אולי כבר ניתן להבחין בדופק (בדרך כלל בין שבועות 6-8)