הורות ומשפחה
ראשי / הורות ומשפחה
ד"ר ענת מישורי-דרעי, מנחת הורים ומשפחה מוסמכת מכון אדלר ומשרד החינוך, בוגרת המסלולים להנחיית קבוצות הורים ולהנחיה פרטנית במכון אדלר.
עוד כותרות מובילות
נושאים מעניינים
מהי מטרתה של הדרכת הורים
כל הורה והורה מביא עמו גישה שונה, דרך הסתכלות אחרת על אופן גידול ילדיו. ישנם שירשו יותר, ישנם שירשו פחות, ישנם שירצו להנחיל ערכים מסוימים וישנם שלא יראו בהם כל חשיבות. אולם מה שמשותף כל התאים המשפחתיים, הוא הרצון שלנו כהורים להבטיח לילדינו את הטוב ביותר. בפשטות, אנו רוצים שיהיה להם טוב. אני גם מעוניינים שלנו יהיה טוב. שגידול הילדים
אני לבד – על עצמאות פעוטות ולמה זה חשוב
חשוב לזכור, לפעמים קצת קשה לנו לשחרר או להאמין שהפעוט הקטן שלכם כבר גדל ומסוגל. אך העצמאות של הילדים שלנו טובה וחשובה לא רק להם אלא גם לנו. ככל שהילד מסוגל יותר לבד, זה בסופו של דבר חוסך לנו זמן אותו אפשר להקדיש לזמן איכות עם הילדים או עם בן/ת הזוג, למטלות הבית או פשוט למנוחה.
קרם לטיפול בתופעת מתיחה בעור במהלך הריון
יש למתוח לא מעט סימן קרמים זמינים בשוק. זה באמת יכול להיות מבלבל להבין אילו באמת קרם מתיחה הטוב הסימן לטיפול בעור שלך. עם זאת, לפני שאתה קונה קרם, זה טוב לדעת מה סימני מתיחה הם ומדוע אתה מקבל אותם. הם צלקות אופק המופיעות על עור
גמילה מחיתולים: מתי כן ומתי לא?
הורים לילדים ראשונים לא תמיד יודעים מתי הוא הזמן הטוב ביותר לגמול את ילדיהם ממוצצים, מחיתולים, מחפצי מעבר ומדברים נוספים שהילדים נקשרים אליהם בשנים הראשונות לחייהם. כדי להקל עליכם את תהליך הגמילה אספנו עבורכם מספר עצות מועילות שיוכלו לסייע לכם ולקטנטנים שלכם להיגמל בהצלחה יתרה! חשיבותו של חיתול כאשר תינוק נולד יש צורך לחתל אותו כיוון שאינו מודע לעצמו והוא
איך בוחרים משפחתון לתינוק שלך?
את כבר חוזרת למקום העבודה שלך, צריכה לחשוב, ולבדוק, ולהחליט, בזמן כל כך קצר כשהוא עדיין כל כך קטן, איזה משפחתון ראוי לשמור עליו, לטפל בו, ולספק לו את צרכיו.
אמאל'ה איזה פחד! איך נעזור לילדים להתמודד עם פחד?
אלא שפחדים רבים אין להם סיבה הגיונית – הפחדים הלא רציונליים. בגיל הילדות הפחדים האלה שכיחים יותר בגלל הדמיון המפותח. ועם זאת, עם יד על הלב, גם לנו המבוגרים יש פחדים כאלה לא רציונליים, כמו פחד מג'וקים ועוד בעלי חיים חפים מפשע.
גירושים עם ילדים
עלייה מתמשכת במספר הגירושים, הפכה את המשפחות ה"מורכבות", כלומר אלה בהן עבור לפחות אחד מבני הזוג מדובר בקשר פרק ב' עם ילדים מקשר קודם, לרווחות עד מאוד.
החופש הגדול בקרב ההורים
חווית בחופש הגדול בקרב ההורים אימהות רבות מתארות לחץ וחרדה מהימים האלו, בהם הילדים נמצאים כל היום בבית ולא במסגרת. אימהות אחרות מתמוגגות מהנאה ומציפייה לימים ללא הכנת כריכים בבוקר.
מה הפך אותנו לאנשים שאנחנו היום ואיך כל זה משפיע על ילדנו?
אילו אנשים אנו רוצים להיות והחשוב אולי מכל, מה מכל זה נעביר הלאה לילדנו, האם את מה שקיבלנו או בעצם את ההפוך לגמרי?האם אנו אוהבים את האדם שאנחנו?
הדבר הכי יעיל שעשיתי אחרי שילדיי נרדמו
לעזאזל עם כל הדברים האלה! אני הולכת לישון! היו לי המון דברים לעשות! היו לי כלים מלוכלכים, הייתה לי כביסה יבשה להוריד ולקפל, ועוד כמה דברים לעשות.
הורים טפלו בעצמכם, לא בילדים!
ילדים בכל גיל סופגים ומבינים הכול ודינמיקה כזאת בין ההורים על כתפיהם הרכות עלולה ליצור כל מיני בעיות התנהגות או קשיים רגשיים אחרים.
להנות מאחר הצהריים עם הילדים- האם זה אפשרי?
אחר הצהריים של הורים לילדים צעירים יכול להראות כמו משימה מאתגרת עד כדי בלתי אפשרית. כל ילד זקוק למשהו אחר. הצרכים שלהם משתנים, ותלויים בגיל של הילד.
סקס אחרי לידה – יש דבר כזה?!
כל אחת וכל זוג חווה זאת בצורה שונה, חלקנו זורחות ופורחות בהריון, אוהבות את גופינו ומרגישות בשיא הבריאות והיופי. וחלקנו פחות. מרגישות פחות יפות, אוהבות את
חרדות במערכות יחסים: האם זה נשמע לכם מוכר?
הניצוץ שמצית את המתח בזוגיות יכול להיות פעמים רבות משהו לגמרי טריוויאלי. אולי אתם מרגישים שאתם נלחמים על נושא כל כך שולי, אבל איך שיחה על משהו חיובי, טריוויאלי או מינורי יכולה לגרום ליומיים של מריבה וניתוק? חרדה במערכות יחסים והאופן שבו בני זוג מעבדים את החרדות הללו או מתקשרים אותן האחד לשני – עשויים להפתיע אתכם.
ילדים משקרים – למה ואיך מתמודדים עם זה?
תחילה נקדים בכך שילדים וגם מבוגרים משקרים מידי פעם. מבוגרים משקרים מכל מיני סיבות, זה קורה בחיי היום יום, וילדים עדים לכך.
מתוך יומנה של אמא מחורבנת
אתמול נשברתי ובכיתי. "אני אמא מחורבנת! למה עשיתי כל הילדים האלה ?! אני לא טובה בזה! ". הרבה פעמים אני מרגישה כך. אני מרגישה שההורות לא בשבילי. כל כך הרבה אחריות, בעוד שאני אדם ילדותי כל כך. כל כך מעט חופש וזמן לעצמי. אני צריכה להשקיע זמן ומאמץ על דברים שלא ממש בא לי לעשות, בזמן שאין לי זמן לעשות את הדברים שאני כן רוצה (כמו לשבת בשקט בשירותים …). זה מתיש.
ילדים וגירושים, עדיין ההחלטה להתגרש כשיש ילדים היא קשה ביותר.
הסטטיסטיקה אומרת שזוג אחד משלושה יתגרש. אך עדיין ההחלטה להתגרש כשיש ילדים היא קשה ביותר. החשש העיקרי הוא האפשרות שתגרמו להם נזק לכל החיים
איך ליצור יחסי אמון עם הילדים שלך?
יחסי אמון הם דבר יקר ערך. כולנו רוצים שהילדים שלנו ירגישו בנוח לפנות אלינו כשקשה להם, לשתף אותנו במה שעובר עליהם. שירגישו בטוחים ושלא יצטרכו להסתיר אף חלק.
כיצד לשמור על השגרה גם בתקופת החגים
תקופת החגים, הבאה עלינו לטובה, מביאה איתה חוסר איזון מובהק בין ימי הלימודים לבין ימי החופשה. כאן אסביר לכם איך ניתן לשמור על השגרה גם בתקופה זו.
הורות לילד עם נכות
כיצד ניתן לגדל את הילד הזה? האם שאלה נפוצה ידי הורים רבים שבאים פנים אל פנים עם ילד עם נכות. הבעיה מתחילה כאשר הרופא מודיע כי לילד יש לקות. התגובה הראשונה של ההורה היא הכחשה, "הילד שלי אינו מושבת, הרופא עשה טעות". הסבים להוסיף על זה אומר איזה דוד או דודה היה כזה אבל עם הזמן הוא נורמלי. אז אין
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מוכנות לכיתה א
אנחנו מנסים לגדל דור שהכל ילך לו "חלק" יותר. לפני לידה של אח או אחות אנחנו קוראים איך להכין את הילד ללידה, קונים ספרים, שרים שירים, נותנים מתנות ועושים הכל כדי להבטיח שהשינוי יהיה קל. כך גם לפני מעבר דירה, וכמובן לפני עליה לכיתה א'- לוקחים אותם למומחים, לקורסים של מוכנות, הולכים לקבל הדרכה איך להכין אותם, הכל במטרה להבטיח שהחוויה תהיה נעימה וקלה.
התפתחות התינוק בחודש הראשון
בחודש הראשון שלאחר הלידה עולות שאלות רבות לגבי הטיפול שלו הוא זקוק, ועקב כך החלטנו לספק לכם כמה נושאים מרכזיים בנוגע לתינוק שלך.
אבחן לקויות למידה במערכת החינוך בישראל
לקויות למידה הפכו בשנים האחרונות לנושא בוער במערכת החינוך בישראל, מה שמוביל לבלבול בקרב הורים וילדים. לקראת שנת הלימודים החדשה, חיוני לברר את ההיבטים השונים הקשורים בלקויות למידה ואבחנתן. מאמר זה יספק סקירה כללית של לקויות למידה, אבחונן וההערכות השונות הקיימות בישראל.
איך להעסיק את הילדים במהלך נסיעה?
פעמים רבות אנו יוצאים לנסיעה ארוכה עם הילדים ביחד. זו יכולה
פוסט טראומה אצל ילדים
פוסט טראומה (PTSD) היא הפרעה נפשית המתפתחת בעקבות חשיפה לאירוע טראומטי.