עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

דימום בהריון, יש סיבה לדאגה?

דימום בחודשי הריון הראשונים היא תופעה נפוצה שלעתים מעידה על בעיה בהתפתחות ההריון ולעתים אין לה כל השלכות ואין צורך לדאגה. מה הן הבדיקות שיש לערוך בכדי להבין מהו מקור הדימום?

תוכן עניינים

כ-15 אחוז מכלל ההריונות מסתיימים בהפלה במהלך השליש הראשון ולכן דימום במהלך שליש זה אמור להדליק נורה אדומה אצל כל אישה.

דימום בחודשי הריון הראשונים היא תופעה נפוצה שלעתים מעידה על בעיה בהתפתחות ההריון ולעתים אין לה כל השלכות ואין צורך לדאגה. מה הן הבדיקות שיש לערוך בכדי להבין מהו מקור הדימום?

נשים רבות מדממות בשלבי ההריון השונים, ליתר דיוק כ-30 אחוז מכלל הנשים סובלות מתופעה זו. בחלק מהמקרים הדימום מעיד על בעיה חמורה, שעלולה לסכן את ההריון – ויחד עם זאת, קיימים מקרים בהם לדימום אין כל משמעות ממשית והוא לא מהווה סכנה.

דימום בהריון – מה הוא אומר?

כ-15 אחוז מכלל ההריונות מסתיימים בהפלה במהלך השליש הראשון ולכן דימום במהלך שליש זה אמור להדליק נורה אדומה אצל כל אישה. יחד עם זאת, דימומים בימי ההריון הראשונים לעתים מעידים גם על תהליך השתרשות מוצלח, שלעתים גורם לדימום. דימומים הקשורים לתהליך ההשתרשות או כאלה אשר נובעים משחיקה של הרקמה בצוואר הרחם – נחשבים ללא מזיקים ורוב ההריונות בהם היה דימום מסוג זה ממשיכים באופן תקין ללא בעיות.

דימומים אשר מקורם בהפלה שהחלה או בהפלה מאיימת, בהריון חוץ רחמי, בעיה בצוואר הרחם, הריון מולארי ועוד, לרוב מעידים על כך שההריון איננו תקין, אך לצערנו לא תמיד ניתן לדעת זאת בשלב ראשון.

אז איך יודעים מה היא הסיבה לדימום?

אז זהו, שלא תמיד ניתן לדעת מהו מקור הדימום. ישנם הריונות אשר בהם האשה סובלת מדימומים במהלך ההריון אך לא תמיד ברורה הסיבה למקור הדימום. בכדי להעריך מהו מקור הדימום, במהלך חודשי ההריון הראשונים על הרופא לעבור על ההיסטוריה הרופאית של המטופלת ולנסות לברר האם קיימות מחלות ברקע או בעיות רפואיות כגון בעיות בתפקודי הקרישה, בעיית סמים ואלכוהול, שחלות פוליציסטיות ועוד.

כמו כן, על הרופא לנסות להבין איך ומתי החל הדימום – לאחר פעילות גופנית? לאחר יחסי מין? סתם ללא סיבה? האם הדימום מלווה בתופעות נוספות? כאבים? חולשה? ועוד.

לאחר מכן יעבור הרופא לביצוע בדיקה גופנית של המטופלת, שתכלול בדיקת מדדים (לחץ דם, דופק וכו), בדיקה באזור הבטן וכמובן בדיקה גניקולוגית שמטרתה להעריך את כמות הדימום של האשה וכמובן לוודא שההריון עדיין תקין.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

שינויי הגוף במהלך במהלך הריון

הריון הוא תהליך טבעי כרוך שינויים גדולים בגוף של אישה. זה שונה מאדם לאדם. כמה נשים יש הריונות ארוכים, קשים, לא נוחים כי שינוי בחיי היומיום שלהם כבר מההתחלה. לאחרים יש די קל הריונות השגרה היומית שלהם לא יכול לשנות עד לשבועות האחרונים לפני הלידה.

סרבנות ילדים

התמודדות עם סרבנות ילדים

כנראה שבמקרה הטוב הם מעקמים פרצוף וברע בוכים וצורחים לזמן שנראה כמו נצח !!
כהורים זה ממש מתסכל. אתם לא יכולים להרשות הכל לילדים, זה דיי ברור. ועדיין, הידיעה שכשנגיד לא העולם כולו יחרב עליכם ותאלצו להתמודד עם בכי שאין לו סוף – ממש מרתיעה ולפעמים עלולה אפילו למנוע מאיתנו לסרב גם אם מדובר בעקרון שחשוב לנו מאוד.

מלח בהריון

כל מה שרצית לדעת על מלח והריון

זה מפליא לשמוע כל הדיבורים על החשיבות של מלח והריון מבלי להזכיר את העובדה כי לא כל מקורות הנתרן או מלח, זהים. זהו שיקול מרכזי עבור בריאות הריון שלך.