עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

ג'- גבולות

"כן, בהחלט נדבר על גבולות, כן, סמכות הורית..." ככה יוצא לי לענות כמעט לכל מי שמתקשר לברר מה יהיה בסדנת ההורות, או יותר נכון – שמתקשר לוודא שנדבר על גבולות...
גבולות

תוכן עניינים

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h1|text_align:right" use_theme_fonts="yes" el_class="titelh1"][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/6" is_sticky="yes" sticky_min_width="767" sticky_top="110" sticky_bottom="0"][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][vc_empty_space][porto_block id="232" name="שמות"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="5/6" el_id="tbnames"][vc_column_text]אז מה בג'? גבולות, נו… מה חשבתם? שנלך על "גיבורי על"?
"כן, בהחלט נדבר על גבולות, כן, סמכות הורית…" ככה יוצא לי לענות כמעט לכל מי שמתקשר לברר מה יהיה בסדנת ההורות, או יותר נכון – שמתקשר לוודא שנדבר על גבולות…
כי רובנו מתקשים קצת – מצד אחד רוצים להציב גבולות ולהיות בעלי סמכות הורית ברורה, כמו שהילדים שלנו צריכים, ומצד שני גם להיות "כיפיים" ו"דמוקרטים".
וזה לא סותר, אתם יודעים… אפילו להיפך! אבל בהחלט מחייב תמרון.

אז מה הדבר הכי בסיסי בעיני?
עוד לפני קביעת סדר עדיפויות (מה שנקרא "בחר את הקרבות שלך", אבל אני לא אוהבת את המילה "קרב" בהקשר הזה), והעקביות (חשוב מאוד!), ואופן הדיבור (המכבד!) והדוגמא האישית (אהה!) וכל מה שאנחנו יודעים על הצבת גבולות…
כדי שהגבול יהיה ברור לילדים, הוא צריך קודם כל להיות ברור ל נ ו. כזה שאנחנו "סגורים" עליו, מבינים את חשיבותו, וגם – אין ברירה – מוכנים לשלם את שכר הלימוד עבורו.

נשמע פשוט? אז זהו, שלא תמיד…
כי אם אני רוצה ללמד את הילד שלא להיכנס למיטה שלי בלילה, אני לא יכולה "רק לפעמים, כשאין לי כח וקר והוא כזה חמוד וכיף להתכרבל איתו…" לאפשר לו להיכנס אלי מתחת לשמיכה.
ואם אני רוצה שידע שכשאני אומרת "הולכים" אז הולכים, אז אני לא נהנית מעוד כמה דקות פטפוט (סליחה, דיון ושיחה) עם ההורים של החבר ואז נזכרת לומר "נו, אמרתי כבר שהולכים!" ת'כלס, מה חיכיתי, שהוא יבוא מיוזמתו? לא יקרה.
כי ככה אני רק מבלבלת.
איך ידע אם "שווה לו" לנסות לבא למיטה בלילה? למשוך עוד זמן במשחק?
אז הוא ימשיך לנסות (כי לפעמים זה מצליח) ואני אמשיך לומר "הוא בודק גבולות".
לא, הוא לא בודק, פשוט עוד אין שם גבול… רוצים שיהיה שם גבול? תציבו אותו שם, קודם כל עם עצמכם.

ועוד משהו:
כשהגבול ברור לי, הרבה יותר פשוט להעביר אותו הלאה. בלי כעס ועצבים, בלי לחזור שוב ושוב על דברי, והילדים – הם לומדים אותו הרבה יותר מהר, מפנימים את ההתנהגות, פחות מתווכחים, ו… קדימה, אנחנו (והם) פנויים להנאה.

ועוד דברים ג-דולים בג' של הורות: גמישות, גמילה, גיל התבגרות, גאווה, גנטיקה, וחבר הציע – גוועלד! ו…
מה עוד? מוזמנים להוסיף, להביע דעתכם, לשאול שאלות, ולתרום תובנות. מחכה לקרוא![/vc_column_text][vc_separator color="custom" style="solid" show_icon="yes" accent_color="#f7f7f7"][vc_column_text]רוצים להצטרף אלי לדרך של שיתוף פעולה בין הורים לילדים, סמכות הורית מיטיבה ויחסים טובים?
מוזמנים לעמוד שלי ענת מישורי דרעי – הנחיית הורים , בחרו את הדרך שמתאימה לכם – סדנת הורות קבוצתית, מפגשים אישיים בקליניקה או בסקייפ, וצרו איתי קשר.
ענת מישורי-דרעי – הנחיית הורים, 050-5263693[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height="64px"][/vc_column][/vc_row]

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

אלרגיות אצל ילדים ,וכיצד מזהים אלרגיה אצל ילדים?

אבק, חתולים, בוטנים, מקקים. נשמע כמו אוסף מוזר ולא קשור, אבל לכולם יש מכנה משותף: ילדים יכולים להיות אלרגיים אליהם. אלרגיות הן הגורם העיקרי למחלות בארצות הברית. לחמישים מיליון אמריקאים, כולל מיליוני ילדים, יש סוג של אלרגיה. למעשה, אלרגיות הם הגורם הישיר להחמצת כשני מיליון ימי לימוד מדי שנה.

ניקוי ספות

איך לנקות את הספה מלכלוך של ילדים?

אחר הצהריים של הורים לילדים צעירים יכול להראות כמו משימה מאתגרת עד כדי בלתי אפשרית. כל ילד זקוק למשהו אחר. הצרכים שלהם משתנים, ותלויים בגיל של הילד.

מלח בהריון

כל מה שרצית לדעת על מלח והריון

זה מפליא לשמוע כל הדיבורים על החשיבות של מלח והריון מבלי להזכיר את העובדה כי לא כל מקורות הנתרן או מלח, זהים. זהו שיקול מרכזי עבור בריאות הריון שלך.

להיות אמא / תמר מור סלע

הוא מגולל בפנינו את כל צדדיה של האמהות. את האהבה המופלאה לצד הכאב המייסר, את הרגעים הגדולים של ההורות לצד היומיום. זה לא ספר הדרכה להורים, ואין בו דרך אחת נכונה לאמהות, או מודל אידאלי, כי אם אמהות חיות ונושמות – אמיתיות – כמו שאנחנו. ולכן אני כל כך אוהבת אותו.

יחסי אמון עם הילדים שלך

איך ליצור יחסי אמון עם הילדים שלך?

יחסי אמון הם דבר יקר ערך. כולנו רוצים שהילדים שלנו ירגישו בנוח לפנות אלינו כשקשה להם, לשתף אותנו במה שעובר עליהם. שירגישו בטוחים ושלא יצטרכו להסתיר אף חלק.