עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

צילום רנטגן במהלך ההריון – שאלות שישאלו אותך לפני הצילום. ולמה זה חשוב?

“האם את בהריון? האם יש סיכוי שאת יכולה להיות בהריון?” אלו הן חלק מהשאלות שאיש הרנטגן (הרדיולוג) ישאל אותך לפני הצילום. למה זה חשוב?
צילום רנטגן

תוכן עניינים

רנטגן היא בדיקה צילום במעבדה ומטרתה לקחת תמונות של המבנה הפנימי או איבר בגוף. לפני ביצוע הצילום את תתבקשי לעדכן בנוגע למצב הרפואי שלך, חלק מהשאלות נוגעות בהריון ומטרתם לשמור על בריאותך מאחר וקרני הרנטגן אינם בריאים לעובר ועלולים לגרום נזק.

"האם את בהריון? האם יש סיכוי שאת יכולה להיות בהריון?" אלו הן חלק מהשאלות שאיש הרנטגן (הרדיולוג) ישאל אותך לפני הצילום. למה זה חשוב? שאלות אלו נשאלות בכדי למנוע סיכונים אפשריים במידה ואת כן בהריון, מאחר והקרינה יכולה ליצור סיבוך לתינוקך המתפתח ברחם.

רנטגן היא אחת ההתפתחויות הגדולות ביותר שהמדע סיפק על מנת שאפשר יהיה לאבחן בעיות בריאותיות וזאת ע"י זיהוי מבנה פנימי או איבר בגוף. בדיקה זאת מתבצעת באמצעות גלי אור הפולטים קרינה שעלולה להזיק לנשים הרות.

מהו צילום רנטגן?

רנטגן היא בדיקה צילום במעבדה ומטרתה לקחת תמונות של המבנה הפנימי או איבר בגוף. לפני ביצוע הצילום את תתבקשי לעדכן בנוגע למצב הרפואי שלך, חלק מהשאלות נוגעות בהריון ומטרתם לשמור על בריאותך מאחר וקרני הרנטגן אינם בריאים לעובר ועלולים לגרום נזק.

מה ההבדל בין רנטגן לאולטרסאונד?

אולטראסאונד משתמש בגלי קול במקום בגלי אור (רנטגן) ולכן אינו מהווה סיכון בריאותי לתינוקך.

מחקרים מראים כי תינוקות שנולדו לאמהות שנחשפו לקרינה של רנטגן היו בעלי משקל נמוך יותר. כדאי מאוד להתייעץ עם רופא הנשים שלכן לגבי צילום רנטגן באזור הידיים או הרגליים, במידה ורופא מתעקש על הצילום.

לסיכום

את צריכה להיות יותר זהירה ולדאוג לא להיות חשופה לצילום מסוג זה. בדרך זו את יכולה למנוע את הסיכונים שהוא יכול ליצור למערכת הרבייה ולעובר שלך.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

לייעוץ זוגי להורים

למה כדאי לפנות לייעוץ זוגי להורים?

אין דבר מלחיץ יותר מלהיות הורה בפעם הראשונה. למרות שאנשים רבים עוברים שלב זה בחייהם, עדיין לא מעט הורים חדשים מתקשים לזהות את גורמי הלחץ הספציפיים עד שאלה מופיעים.

התפרצות רגשית של ילדים

איך מתמודדים נכון מול התפרצות רגשית של ילדים ומה הקשר להפרעת קשב ?

לרוב הילדים יש קושי בוויסות הרגשי- אכזבה וכעס עלולים להוביל אותם להתקפי כעס מאחר ואין בידיהם את היכולת להכיל רגשות מתסכלים ולהביע את הרגשותיהם באופן שהסביבה תבין ותעזור להם. כלומר חוסר הוויסות נובע מחוסר יכולת של הילד (ושל סובביו!) להכיל את הרגשות הקשים בתוכו, ומחוסר הנכונות להכיר בהן כחלק מעולמו הפנימי. עצם היכולת להבין מה אני מרגיש ולמה, ולתת לכך ביטוי, ממתן בהרבה את עוצמת הרגש ומונע את ההצפה ואת אובדן השליטה.

גמילה מחיתולים והקשר בטמפרמנט של הילד

לקראת תחילת תהליך הגמילה וכחלק מההכנה הנפשית שלנו ההורים לתהליך הגמילה שטומן בחובו התמודדות רגשית וגם פיזית לא פשוטה, אני מציעה שכל הורה יעצור ויחשוב רגע איך עד היום הגיב הילד שלו למצבים חדשים/מעברים/שינויים בהם נתקל בחייו