עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

לקראת הלידה – מתוסים ואמת

סביר להניח, את חשופה לתכניות טלויזיה וסרטים שמראים את הלידה בצורה מאד ספציפית... 
שנבדוק מה מהמידע שנראה ברור כל כך בטלויזיה ובכלל הוא אמיתי, ומה בכלל לא?

תוכן עניינים

[vc_row][vc_column width="1/4" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][porto_testimonial style="testimonial-style-3" label=""]האפידורל שניתן כיום ברוב בתי היולדות ניתן במינון מדויק המאפשר תחושה של האיברים שלך, מאפשר תנועה ומאפשר להרגיש את תחושת הלחץ של ראש התינוק כלפי חוץ בשלב הלחיצות (פחות הכאב) כך שתוכלי לשתף פעולה בצורה טובה עם התהליך הפיזיולוגי ולקצר את שלב הלחיצות.[/porto_testimonial][vc_widget_sidebar sidebar_id="porto-custom-sidebar-left-babys"][/vc_column][vc_column width="3/4"][vc_empty_space height="10px"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h1|text_align:right" use_theme_fonts="yes" el_class="titelh1"][vc_column_text]מאת: רוית שטרן גינת

את בהריון? בשעה טובה.
סביר להניח, שכמו רובנו , את חשופה לתכניות טלויזיה וסרטים שמראים את הלידה בצורה מאד ספציפית… 
מה דעתך שנבדוק מה מהמידע שנראה ברור כל כך בטלויזיה ובכלל הוא אמיתי, ומה בכלל לא?[/vc_column_text][vc_single_image image="30431" img_size="full" alignment="right" el_class="nomobile"][vc_column_text]"הלידה חייבת להתרחש בשכיבה על הגב"
–
ממש לא! פיזיולוגית, הגוף שלנו בנוי כך שנלד בתנוחות אנכיות – ישיבה, כריעה, עמידת שש ואפילו עמידה. למה רובנו יולדות בשכיבה? כי ככה התפתח עולם הרפואה, כי נשים רבות יולדות עם משככי כאב שמייצרים אילוץ לשכב וכי נכון להיום עדיין נוח יותר לצוות הרפואי לקבל לידה. אם חשוב לך לאפשר לגוף שלך לעבוד בצורה נכונה בתהליך הלידה אני ממליצה ללמוד להכיר את הגוף שלך ומגבלותיו מראש, ללמוד ולתרגל את מגוון התנוחות האפשריות ובזמן אמת לבקש מהצוות לנסות תנוחות שונות. גם בשימוש באפידורל ובהנחה שהכל תקין יש אפשרות לתנוחות אחרות בשיתוף פעולה של המיילדת.

"המיילדת שלנו תהיה אתנו לכל אורך הלידה"
בדר"כ לצערינו לא. במערכת הבריאות במצבה הנוכחי כל מיילדת מופקדת על 2 יולדות או יותר בזמן נתון. היא עוקבת אחריך, מבצעת פעולות רפואיות, שאר הצוות מעודכן גם הוא אודות מצבך, אבל לצערנו היא לא יכולה להיות שם עבורך פיזית לכל אורך הדרך.

"אסור לאכול ולשתות במהלך הלידה":
לא נכון. אמנם נשים רבות לא ממש רעבות לאורך תהליך הלידה, אולם מחקרים אחרונים, ואפילו ארגון הבריאות העולמי ממליץ לאפשר לאשה לשתות ולאכול לאורך הלידה על מנת לאגור כוחות לתהליך. הסיבה העיקרית לאיסור הנה החשש להגיע לניתוח קיסרי.
"עם אפידורל לא מרגישים בכלל את הגוף ואת הלידה"
בדר"כ לא נכון וטוב שכך. האפידורל שניתן כיום ברוב בתי היולדות ניתן במינון מדויק המאפשר תחושה של האיברים שלך, מאפשר תנועה (כמובן שלא יאפשרו לך לקום מהמיטה, אבל בהחלט יהיה נוח להחליף תנוחות עליה) ומאפשר להרגיש את תחושת הלחץ של ראש התינוק כלפי חוץ בשלב הלחיצות (פחות הכאב) כך שתוכלי לשתף פעולה בצורה טובה עם התהליך הפיזיולוגי ולקצר את שלב הלחיצות.

"יש שלב בו אי אפשר לקבל אפידורל":
לא נכון. אפשר לקבל אפידורל גם בפתיחה מלאה. כמובן שיש מקרים בהם זה מיותר מאחר והלידה תתרחש לפני שהאפידורל יספיק להשפיע.

"בכל לידה מבצעים חתך חיץ"
לשמחתנו נכון להיום זה ממש לא נכון. המיילדת משתדלת מאד לקבל את התינוק ללא ביצוע של חתך .

"חייבים לבדוק את התינוק לאחר הלידה":
בערך – כדקה וחמש דקות לאחר יציאת התינוק המיילדת מבצעת הערכה של סימני החיות שלו הנקראת "בדיקת אפגר" – בדיקה זו נעשית בעודו על האמא, ואפילו לפני חיתוך חבל הטבור. במידה ובדיקה זו תקינה ובמידה ולא היו סיבות רפואיות בלידה המצריכות בדיקת רופא, אין צורך מהותי בבדיקות מייד לאחר הלידה. הצורך הכי חשוב של תינוקך מיד לאחר הלידה הינו מגע עור לעור אתך, ורצוי לכמה שיותר זמן

"התינוק לא רעב אחרי הלידה"
לא נכון. נכון שהוא קיבל עד עכשיו את כל חומרי ההזנה שלו ושהקיבה שלו קטנטנה, אבל ההנקה לאחר הלידה חיונית מהמון סיבות – נחמה, ויסות חום, הרגעת בכי, פיתוח מערכת חיסונית, הגדלת הסיכוי להצלחת ההנקה בהמשך ועוד.
בלידה, אין דבר כזה שאין דבר כזה. הכל אפשרי. לכן ההמלצה הכי טובה שלי אליך היא לא להסתמך על כלום כמובן מאליו – ללמוד, לחקור ולשאול.;;;;;;[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

עצמאות פעוטות

אני לבד – על עצמאות פעוטות ולמה זה חשוב

חשוב לזכור, לפעמים קצת קשה לנו לשחרר או להאמין שהפעוט הקטן שלכם כבר גדל ומסוגל. אך העצמאות של הילדים שלנו טובה וחשובה לא רק להם אלא גם לנו. ככל שהילד מסוגל יותר לבד, זה בסופו של דבר חוסך לנו זמן אותו אפשר להקדיש לזמן איכות עם הילדים או עם בן/ת הזוג, למטלות הבית או פשוט למנוחה.

תהליך הלידה – שלב אחר שלב

תהליך הלידה מתחיל בצרים ומסתיים בבואו של התינוק אל אוויר העולם. אורך הליך הלידה שלך מתחלק לשלושה שלבים עקרים: צירים, הלידה עצמה והוצאת השליה

הקניית ערכים חשובים לילדכם

להורים יש השפעה גדולה מאוד על אורח חייהם עתידם של הילדכם, כך שזה יהיה חכם יהיה לעקוב אחר אורח חייהם ולדאוג להקניית ערכים חיובים.