עוד כותרות מובילות

נושאים מעניינים

הנקה, איך מתחילים? ואיך בכלל להניק נכון?

הפעם הראשונה שאת מחזיקה את היילוד שלך בחדר הלידה היא זמן מצוין להתחיל בהנקה. כנסי וגלי איך להניק נכון ואיך להתחיל בהנקה?
הנקה

תוכן עניינים

אל תיבהלי אם התינוק/ת יראה קושי למצוא או להישאר על הפטמה שלך. הנקה דורשת סבלנות והרבה תרגול. אל תהססי לשאול אחות כדי להראות לך מה לעשות, ובקשי יועצת הנקה בזמן שאת בבית החולים.

הפעם הראשונה שאת מחזיקה את היילוד שלך בחדר הלידה היא זמן מצוין להתחיל בהנקה. בהתחלה, הגוף שלך ייצר כמויות קטנות של חלב מיוחד הנקרא קולוסטרום שיעזור להגן על התינוק/ת מפני זיהום. (הבטן של התינוק/ת שלך היא מאוד זעירה, ולכן הוא רק צריך כמויות קטנות זעירות כדי למלא אותה.)

החזיקי את גופו של התינוק/ת שלך כלפיך, חזה מול חזה. מגע שפתו העליונה על הפטמה שלך. כשהוא פותחת את פיו לרווחה, משכי אותו אל השד שלך, חשוב מאוד להחזיק את השד שלך לקבלת תמיכה. פיו של התינוק/ת אמור לכסות לא רק את הפטמה אלא באותה מידה גם את ההילה (החלק הכהה מסביב זה – יש הקוראות לזה עוגיות קוקוס…) ככל האפשר. רצוי שתהיה השקה בין האף של התינוק/ת לפטמה של האמא.

אל תיבהלי אם התינוק/ת יראה קושי למצוא או להישאר על הפטמה שלך. הנקה דורשת סבלנות והרבה תרגול. אל תהססי לשאול אחות כדי להראות לך מה לעשות, ובקשי יועצת הנקה בזמן שאת בבית החולים (בבתי חולים רבים יועצות ההנקה עובדות במשמרות סביב השעון).
אם יש לך פג , את לא יכולה להניק מיד, אבל רצוי מאוד להתחיל בשאיבת חלב באמצעות משאבה שיספקו לך בפגייה או שתוכלי להשאיל בסניף "יד שרה" בכל בית חולים. התינוק/ת שלך יקבל חלב באינקובטור דרך צינור או בקבוק עד שיהיה חזק מספיק כדי לינוק לבד.

באיזו תדירות רצוי להניק?

בתדירות גבוהה ככל הניתן. רצוי להניק שמונה עד 12 פעמים בכל 24 שעות פחות או יותר. לא צריך לשמור על לוח זמנים נוקשה וכדאי להניק את התינוק/ת שלך בכל פעם שהיא מראה סימנים מוקדמים של רעב , כגון ערנות או פעילות מוגברת, מלמול, או מסביב וחיפוש הפטמה שלך . בכי הוא סימן מאוחר לרעב שכבר קיים. רצוי שתלמדי להאכיל את התינוק/ת שלך לפני שהוא מתחיל לבכות.
במהלך הימים הראשונים , ייתכן שיהיה צורך להעיר את התינוק/ת בעדינות כדי להתחיל הנקה, והא עשוי להירדם שוב באמצע האכלה. זה נורמלי לגמרי ואין מקום לחשש.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך​

לקראת הלידה – מתוסים ואמת

סביר להניח, את חשופה לתכניות טלויזיה וסרטים שמראים את הלידה בצורה מאד ספציפית… 
שנבדוק מה מהמידע שנראה ברור כל כך בטלויזיה ובכלל הוא אמיתי, ומה בכלל לא?

לידת פגים

לידת פגים, מה קורה לאחר לידת פג?

בדרך כלל כאשר מדובר בשבוע 34 ומטה, הפג מובהל ליחידת הפגים ושם הוא מטופל לפי מצבו. חלק מהפגים נמצאים באינקובטור המנטר אותם 24 שעות ביממה וחלק אחר נמצא בעריסות. יתכן כי תינוק יוולד פג והרופא יחליט לא להעביר אותו לפגיה כי הוא במצב טוב דיו להישאר בתינוקיה הרגילה.

זוגיות אחרי הלידה – זה לא מה שחשבתם

בכל שלב מהרגע שבו הם נולדים, אנו כהורים תוהים לעצמנו: מה השלב הבא? מה מותר כעת? מתי יהיה מותר משהו חדש? שלב הטעימות הוא שלב מענג שבו זוכים לראות את המפגש הראשוני של התינוק עם אוכל החדש לו (ובדרך כלל גם טעים לו) ולא חלב אם או תחליפי חלב.

כשהילדים שלי מרגיזים אותי

מה אני עושה כשהילדים שלי מרגיזים אותי

ילדים מרגיזים אותנו. הרבה פעמים. כל יום. לפעמים זה משהו שהם עושים, לפעמים זה משהו שהם לא עושים. יש מצבים בהם הם לא רוצים להקשיב לנו. או לפעמים אפילו יותר גרוע – הם עושים דווקא. הם בודקים כל הזמן את הגבולות שלנו.

התפרצות רגשית של ילדים

איך מתמודדים נכון מול התפרצות רגשית של ילדים ומה הקשר להפרעת קשב ?

לרוב הילדים יש קושי בוויסות הרגשי- אכזבה וכעס עלולים להוביל אותם להתקפי כעס מאחר ואין בידיהם את היכולת להכיל רגשות מתסכלים ולהביע את הרגשותיהם באופן שהסביבה תבין ותעזור להם. כלומר חוסר הוויסות נובע מחוסר יכולת של הילד (ושל סובביו!) להכיל את הרגשות הקשים בתוכו, ומחוסר הנכונות להכיר בהן כחלק מעולמו הפנימי. עצם היכולת להבין מה אני מרגיש ולמה, ולתת לכך ביטוי, ממתן בהרבה את עוצמת הרגש ומונע את ההצפה ואת אובדן השליטה.